Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wyrazistą i smaczną surówkę marchewkową z dodatkiem ostrej papryczki chili i czosnkowym winegretem. Surówka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Będzie doskonałym i aromatycznym dodatkiem do obiadu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1359
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 336
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 633
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1359
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 336
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 633
Składniki
Na początku przygotowujemy czosnkowy sos winegret: Cukier brzozowy rozpuszczamy w łyżce ciepłej wody i dodajemy do niego olej rzepakowy, ocet jabłkowy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a papryczkę chili kroimy w drobną kosteczkę. Tak pokrojone warzywa zalewamy wcześniej przygotowanym czosnkowym sosem winegret i dokładnie mieszamy. Życzę smacznego! :)