Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z paluszkami surimi, żółtym serem oraz... grapefruitem! Nieoczywiste połączenie smaków, które zachwyca. Powinniście poznać ten przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11963
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11963
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Kapustę pekińską poszatkować. Paluszki surimi pokroić w cienkie plasterki. Jajka skroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Grapefruit pokroić na cienkie paski.
SOS: wymieszać majonez z jogurtem naturalnym i przyprawami.
Kapustę pekińską ułożyć na spodzie, polać odrobiną sosu. Następnie ułożyć paluszki surimi i przykryć kolejną warstwą sosu. Kolejno układać warstwy przedzielone sosem: kukurydzę, jajka, plastry grapefruita i ser żółty. Górę sałatki zwieńczyć owocową dekoracją.