Połączenie, jakiego nie znaliście. Ten przepis podbija internet!
Warstwowa sałatka z paluszkami surimi, żółtym serem oraz... grapefruitem! Nieoczywiste połączenie smaków, które zachwyca. Powinniście poznać ten przepis.
Połączenie, jakiego nie znaliście. Ten przepis podbija internet!
Składniki
- 1 grapefruit
- 200 g paluszków surimi
- 100 g żółtego sera
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- szczypiorek
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Składniki
- 1 grapefruit
- 200 g paluszków surimi
- 100 g żółtego sera
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- szczypiorek
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Etapy przygotowania
Kapustę pekińską poszatkować. Paluszki surimi pokroić w cienkie plasterki. Jajka skroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Grapefruit pokroić na cienkie paski.
SOS: wymieszać majonez z jogurtem naturalnym i przyprawami.
Kapustę pekińską ułożyć na spodzie, polać odrobiną sosu. Następnie ułożyć paluszki surimi i przykryć kolejną warstwą sosu. Kolejno układać warstwy przedzielone sosem: kukurydzę, jajka, plastry grapefruita i ser żółty. Górę sałatki zwieńczyć owocową dekoracją.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Ostatnio komentowane przepisy
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
- 1 grapefruit
- 200 g paluszków surimi
- 100 g żółtego sera
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- szczypiorek
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Kapustę pekińską poszatkować. Paluszki surimi pokroić w cienkie plasterki. Jajka skroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Grapefruit pokroić na cienkie paski.
SOS: wymieszać majonez z jogurtem naturalnym i przyprawami.
Kapustę pekińską ułożyć na spodzie, polać odrobiną sosu. Następnie ułożyć paluszki surimi i przykryć kolejną warstwą sosu. Kolejno układać warstwy przedzielone sosem: kukurydzę, jajka, plastry grapefruita i ser żółty. Górę sałatki zwieńczyć owocową dekoracją.