Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na urozmaicenie prostej sałatki ze szpinaku, a to wszystko za sprawą szafranu i oliwy z nutą pomarańczy.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3862
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6274
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3862
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6274
Składniki
Szpinak myjemy, osuszamy na durszlaku. Ser feta osączamy z zalewy. Ogórki i pomidory myjemy. Ogórki obieramy, kroimy w półplasterki, pomidorki dzielimy na połówki. Oliwę mieszamy z odrobiną białego pieprzu i szafranu. Do misy wrzucamy przygotowane warzywa, dodajemy szczyptę soli, wlewamy oliwę z szafranem. Całość delikatnie mieszamy. Sałatka świetnie komponuje się z mięsem drobiowym. Smacznego.