Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub propozycja na piknik. Aby wyszła znakomicie brokuły muszą być miękkie i lekko chrupiące zarazem.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 70
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 77
Składniki
Brokuła podziel na różyczki i dokładnie umyj. W dużym garnku doprowadź do wrzenia wodę, dodaj szczyptę soli i wrzuć brokuły. Zmniejsz ogień i gotuj około 8 minut, następnie odcedź.
Jajka obierz ze skorupki i podziel na ćwiartki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na pół.
Nasiona słonecznika wysyp na rozgrzaną patelnię. Podprażaj przez 2-3 minuty cały czas mieszając. Gdy będą gotowe przesyp do miseczki.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą jogurt i majonez. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i słonecznik. Całość zamieszaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski, tuż przed podaniem polej sosem.