Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pierwszy raz jadlam salatke z brokulów, zupełnie nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze brokuły byly surowe. Myslalm, ze byly krótko gotowane, poniewaz byly bardzo delikatne. W rzeczywistosci brokuly byly tylko krojone na male kawalki, a twarda lodyga zostala usunieta. Rózyczki byly marynowane w lekkim sosie majonezowym z odrobina cukru i octu winnego. Polaczenie tych trzech skladników nadaje im slodki, ostry i kremowy smak i dodatkowo je zmiekcza. Do tej wspanialej salatki mozna dodac tez wedlug uznania inne skladniki: rodzynki, orzechy wloskie, ser cheddar, pomidory. Mozliwosci sa nieograniczone.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19312
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1048
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4360
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1046
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1237
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4235
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 19312
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1048
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4360
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1046
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1237
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4235
Składniki
Pokroic plastry bekonu na male kawalki, usmazyc i odtluscic na papierowym reczniku. Wymieszac skladniki dressingu w malej misce i wstawic do lodówki na 10 minut (cukier powinien sie rozpuscic w tym czasie) Rzodkiewki i dymke pokroic w plastry.
Odciac lodyge brokulów i pokroic je na male kawalki. Przekroic winogrona na pól i jablko na male kawalki. Umiescic brokuly, winogrona, rzodkiewki, dymke, bekon, kawalki jablek i orzeszki piniowe w duzej miseczce. Dodac dressing i wszystko razem wymieszac. Posypac parmezanem i odstawic na 10-15 minut, aby salatka nabrala aromatu.
Podawac do potraw z grilla lub jako przekaske.