Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby grill nie był tylko mięsny trzeba go okrasić pysznymi sałatkami. Ta prosta sałatka z kilku warzyw robi się w 15 minut. Jest pikantna i kolorowa. Idealnie pasuje do mięs z grilla.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Papryczkę drobno siekamy, czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki. Sałatę lodową rozdrabniamy i przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki nieobrane kroimy w plasterki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Cebulę posypujemy szczyptą soli i morzymy ( wyciskamy ją w rękach, aby zmiękła i lekko puściła sok, będzie łagodniejsza). Warzywa polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół. Sałatka grillowa gotowa!