Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby grill nie był tylko mięsny trzeba go okrasić pysznymi sałatkami. Ta prosta sałatka z kilku warzyw robi się w 15 minut. Jest pikantna i kolorowa. Idealnie pasuje do mięs z grilla.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20152
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20152
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 754
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7188
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos. Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Papryczkę drobno siekamy, czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki. Sałatę lodową rozdrabniamy i przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki nieobrane kroimy w plasterki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Cebulę posypujemy szczyptą soli i morzymy ( wyciskamy ją w rękach, aby zmiękła i lekko puściła sok, będzie łagodniejsza). Warzywa polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół. Sałatka grillowa gotowa!