Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z posiłkiem zwanym kolacją jest zawsze problem, jeść czy nie jeść oto jest pytanie. Robiąc ten przepis brałem pod uwagę kilka czynników ale głównym była pora posiłku. Późna pora czyli posiłek powinien być lekki jak już jest. Myślę, że to danie bardzo dobrze wpisuje się ten etap naszego dnia.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Czasami możemy kupić w pewnej sieci handlowej na dniach różnej kuchni zielony makaron tak jak użyty w tym przypadku. Bardzo lubię go, bo jest wdzięczny jeśli chodzi o wykorzystanie w potrawach. Gotujemy odpowiednią ilość jaka jest nam potrzebna w tym przypadku 1 szklanka. Gotowanie jak zwykle na osoloną gotującą wodę wrzucamy makaron i gotujemy około 15 minut.
Jajka gotujemy swoim sposobem aby były na twardo tak jak u mnie. Po ugotowaniu i ostygnięciu obieramy i kroimy na ćwiartki.
Nie zapominamy o szprotkach w oleju ja wolę te wędzone, dodajemy w całości.
Na talerz lub inne naczynie wykładamy makarom, układamy ćwiartki jajka, dodajemy obok jajek szprotki oraz truskawkę i borówki do dekoracji. Przed podaniem polewamy lub skrapiamy oliwą z oliwek, solimy i pieprzymy. Jeśli się podoba to bardzo proszę lajkujcie, komentujcie i polecajcie znajomy przepis i moje propozycje na stronie Smaker. SMACZNEGO