Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z posiłkiem zwanym kolacją jest zawsze problem, jeść czy nie jeść oto jest pytanie. Robiąc ten przepis brałem pod uwagę kilka czynników ale głównym była pora posiłku. Późna pora czyli posiłek powinien być lekki jak już jest. Myślę, że to danie bardzo dobrze wpisuje się ten etap naszego dnia.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Czasami możemy kupić w pewnej sieci handlowej na dniach różnej kuchni zielony makaron tak jak użyty w tym przypadku. Bardzo lubię go, bo jest wdzięczny jeśli chodzi o wykorzystanie w potrawach. Gotujemy odpowiednią ilość jaka jest nam potrzebna w tym przypadku 1 szklanka. Gotowanie jak zwykle na osoloną gotującą wodę wrzucamy makaron i gotujemy około 15 minut.
Jajka gotujemy swoim sposobem aby były na twardo tak jak u mnie. Po ugotowaniu i ostygnięciu obieramy i kroimy na ćwiartki.
Nie zapominamy o szprotkach w oleju ja wolę te wędzone, dodajemy w całości.
Na talerz lub inne naczynie wykładamy makarom, układamy ćwiartki jajka, dodajemy obok jajek szprotki oraz truskawkę i borówki do dekoracji. Przed podaniem polewamy lub skrapiamy oliwą z oliwek, solimy i pieprzymy. Jeśli się podoba to bardzo proszę lajkujcie, komentujcie i polecajcie znajomy przepis i moje propozycje na stronie Smaker. SMACZNEGO