Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z młodej kapusty może gościć na twoim stole codziennie ze względu na swój lekki smak, uniwersalność i niską cenę użytych warzyw. Sałatka składa się z trzech, głównych składników –kapusty, ogórka i koperku. Elementy sosu sałatkowego z pewnością masz pod ręką w swojej kuchni. Odrobina octu dodaje sałatce ostrzejszego posmaku i sprawia, że jest to najlepsza orzeźwiająca sałatka na gorące, letnie dni. Młodą kapustę wykonasz w kilkanaście minut, więc nie zabierze ci za dużo czasu, gdy za oknem króluje piękna pogoda, a ty nie chcesz spędzić całego dnia w kuchni. Sałatkę możesz urozmaicić dodając do niej rzodkiewkę, malinowe pomidory lub kukurydzę z puszki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1174
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1174
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Pokrój kapustę ostrym nożem na drobne paseczki lub posiekaj ją na szatkownicy. Kapustę włóż do miski, posyp solą, zamieszaj i poczekaj, aż warzywo puści sok.
Pokrój kapustę ostrym nożem na drobne paseczki lub posiekaj ją na szatkownicy. Kapustę włóż do miski, posyp solą, zamieszaj i poczekaj, aż warzywo puści sok.
Pokrój kapustę ostrym nożem na drobne paseczki lub posiekaj ją na szatkownicy. Kapustę włóż do miski, posyp solą, zamieszaj i poczekaj, aż warzywo puści sok.
Wyciśnij sok z kapusty, dodaj ogórki, koperek oraz sos. Wymieszaj sałatkę i od razu podawaj. Jeśli będzie potrzebne użycie dodatkowej porcji soli, dosyp odrobinę. Nadmiar sałatki przechowuj w lodówce.