Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z młodej kapusty może gościć na twoim stole codziennie ze względu na swój lekki smak, uniwersalność i niską cenę użytych warzyw. Sałatka składa się z trzech, głównych składników –kapusty, ogórka i koperku. Elementy sosu sałatkowego z pewnością masz pod ręką w swojej kuchni. Odrobina octu dodaje sałatce ostrzejszego posmaku i sprawia, że jest to najlepsza orzeźwiająca sałatka na gorące, letnie dni. Młodą kapustę wykonasz w kilkanaście minut, więc nie zabierze ci za dużo czasu, gdy za oknem króluje piękna pogoda, a ty nie chcesz spędzić całego dnia w kuchni. Sałatkę możesz urozmaicić dodając do niej rzodkiewkę, malinowe pomidory lub kukurydzę z puszki.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4655
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2814
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4655
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2814
Składniki
Pokrój kapustę ostrym nożem na drobne paseczki lub posiekaj ją na szatkownicy. Kapustę włóż do miski, posyp solą, zamieszaj i poczekaj, aż warzywo puści sok.
Pokrój kapustę ostrym nożem na drobne paseczki lub posiekaj ją na szatkownicy. Kapustę włóż do miski, posyp solą, zamieszaj i poczekaj, aż warzywo puści sok.
Pokrój kapustę ostrym nożem na drobne paseczki lub posiekaj ją na szatkownicy. Kapustę włóż do miski, posyp solą, zamieszaj i poczekaj, aż warzywo puści sok.
Wyciśnij sok z kapusty, dodaj ogórki, koperek oraz sos. Wymieszaj sałatkę i od razu podawaj. Jeśli będzie potrzebne użycie dodatkowej porcji soli, dosyp odrobinę. Nadmiar sałatki przechowuj w lodówce.