Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska posiada najniższą wartość kaloryczną ze wszystkich warzyw kapustowatych. Charakteryzuje się również niską zawartością tłuszczu. Ma wysokowartościowe białko, dużo węglowodanów oraz błonnika. Jest cennym źródłem witaminy C, beta-karotenu i składników mineralnych, szczególnie wapnia, manganu i żelaza. Jest zdrowa i smaczna. Pasuje do każdego tradycyjnego polskiego obiadu.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 294
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7499
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 294
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7499
Składniki
Kapustę pekińską umyć i pokroić w paski. Umyte i obrane jabłko pokroić w krótkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, (obcjonalnie trochę bazylii oraz ziół prowansalskich). Ja nie dodaję.
Przygotować sos, łącząc ocet jabłkowy, oliwę lub olej i sok z cytryny. Kapustę zalać sosem doprawić do smaku solą i cukrem. Po wymieszaniu surówka jest gotowa.