Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska posiada najniższą wartość kaloryczną ze wszystkich warzyw kapustowatych. Charakteryzuje się również niską zawartością tłuszczu. Ma wysokowartościowe białko, dużo węglowodanów oraz błonnika. Jest cennym źródłem witaminy C, beta-karotenu i składników mineralnych, szczególnie wapnia, manganu i żelaza. Jest zdrowa i smaczna. Pasuje do każdego tradycyjnego polskiego obiadu.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 49
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6804
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 248
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 450
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 49
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6804
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 248
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 450
Składniki
Kapustę pekińską umyć i pokroić w paski. Umyte i obrane jabłko pokroić w krótkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, (obcjonalnie trochę bazylii oraz ziół prowansalskich). Ja nie dodaję.
Przygotować sos, łącząc ocet jabłkowy, oliwę lub olej i sok z cytryny. Kapustę zalać sosem doprawić do smaku solą i cukrem. Po wymieszaniu surówka jest gotowa.