Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska posiada najniższą wartość kaloryczną ze wszystkich warzyw kapustowatych. Charakteryzuje się również niską zawartością tłuszczu. Ma wysokowartościowe białko, dużo węglowodanów oraz błonnika. Jest cennym źródłem witaminy C, beta-karotenu i składników mineralnych, szczególnie wapnia, manganu i żelaza. Jest zdrowa i smaczna. Pasuje do każdego tradycyjnego polskiego obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25869
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25869
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Kapustę pekińską umyć i pokroić w paski. Umyte i obrane jabłko pokroić w krótkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, (obcjonalnie trochę bazylii oraz ziół prowansalskich). Ja nie dodaję.
Przygotować sos, łącząc ocet jabłkowy, oliwę lub olej i sok z cytryny. Kapustę zalać sosem doprawić do smaku solą i cukrem. Po wymieszaniu surówka jest gotowa.