Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły kalafior ale zupełnie innej odsłonie.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 313
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3863
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 576
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 313
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 106
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3863
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 576
Składniki
Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym i trochę posłodzonym wrzątku tak aby nie był ani za miękki ani za twardy. U mnie to wyszło ok.12 min po zagotowaniu wody. Odcedzamy. Jajka drobniutko siekamy. Migdały sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Następnie podsmażamy na maśle na brązowy kolor. Kiedy migdały będą brązowieć posypujemy szczyptą cukru. Na talerzu układamy kalafior, naokoło posypujemy jajko a na wierzch kalafiora polewamy masło z migdałami ( ważne, żeby zrobić to póki ciepłe). Przystrajamy zielonymi elementami.