Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły kalafior ale zupełnie innej odsłonie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6455
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13456
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6455
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13456
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5222
Składniki
Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym i trochę posłodzonym wrzątku tak aby nie był ani za miękki ani za twardy. U mnie to wyszło ok.12 min po zagotowaniu wody. Odcedzamy. Jajka drobniutko siekamy. Migdały sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Następnie podsmażamy na maśle na brązowy kolor. Kiedy migdały będą brązowieć posypujemy szczyptą cukru. Na talerzu układamy kalafior, naokoło posypujemy jajko a na wierzch kalafiora polewamy masło z migdałami ( ważne, żeby zrobić to póki ciepłe). Przystrajamy zielonymi elementami.