Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta błyskawiczna sałatka ma w sobie mnóstwo pysznych składników pełnych witamin. Dodatkowo to świetne połączenie tekstur - jedne chrupią, inne rozpływają się w ustach.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Składniki
Cieciorkę odcedzamy z zalewy i przekładamy do miski.
Pomidory myjemy i kroimy na połówki. Ogórka dokładnie szorujemy i kroimy w paski razem ze skórką. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ser feta w kostkę, oliwki w paseczki.
Do miski z cieciorką dodajemy pokrojone pomidory koktajlowe, ogórka, suszone pomidory, oliwki i cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Raz jeszcze dokładnie mieszamy, na górze sałatki układamy ser feta pokrojony w kostkę i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego :)