Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i dietetyczna sałatka. Lubimy są serwować do mięsa - zamiast ciężkich ziemniaków. Zrobisz ją w 5 min!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pomidorki umyć i osuszyć, pokroić na połówki. Awokado obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Do miski przełożyć rukolę, na górze ułożyć pomidorki i awokado. Lekko przemieszać, żeby awokado się nie rozpadło.
Sos do sałatki: Do słoiczka wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać szczyptę soli, 2 szczypty pieprzu i 2 szczypty ziół prowansalskich. Słoiczek zamknąć zakrętką i energicznie potrząsać - żeby składniki połączyły się ze sobą.
Sałatkę polać sosem dopiero na talerzu.
Smacznego :)