Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i dietetyczna sałatka. Lubimy są serwować do mięsa - zamiast ciężkich ziemniaków. Zrobisz ją w 5 min!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Składniki
Pomidorki umyć i osuszyć, pokroić na połówki. Awokado obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Do miski przełożyć rukolę, na górze ułożyć pomidorki i awokado. Lekko przemieszać, żeby awokado się nie rozpadło.
Sos do sałatki: Do słoiczka wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać szczyptę soli, 2 szczypty pieprzu i 2 szczypty ziół prowansalskich. Słoiczek zamknąć zakrętką i energicznie potrząsać - żeby składniki połączyły się ze sobą.
Sałatkę polać sosem dopiero na talerzu.
Smacznego :)