Do góry

Sałatki Przepis na:

Pyszna sałatka do obiadu - pomidorki, awokado i rukola

Pyszna sałatka do obiadu - pomidorki, awokado i rukola

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 6782

Dodano:

Odsłon: 9476

Zdrowa, pyszna i dietetyczna sałatka. Lubimy są serwować do mięsa - zamiast ciężkich ziemniaków. Zrobisz ją w 5 min!

Składniki

  • 1 awokado
  • 2 garści rukoli
  • 10-12 pomidorków cherry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidorki umyć i osuszyć, pokroić na połówki. Awokado obrać i pokroić w grubszą kostkę.

  2. Do miski przełożyć rukolę, na górze ułożyć pomidorki i awokado. Lekko przemieszać, żeby awokado się nie rozpadło.

  3. Sos do sałatki:

    Do słoiczka wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać szczyptę soli, 2 szczypty pieprzu i 2 szczypty ziół prowansalskich. Słoiczek zamknąć zakrętką i energicznie potrząsać - żeby składniki połączyły się ze sobą.

  4. Sałatkę polać sosem dopiero na talerzu.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń