Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki nadają jej słodycz i delikatną kwaskowatość, borówki wnoszą głęboki, wyrazisty smak, a ananas dodaje świeżości i egzotycznego charakteru. Pyszną sałatkę owocową możesz przygotować na kilka sposobów. W najprostszej wersji wystarczy połączyć owoce z jogurtem naturalnym lub smakowym, na przykład waniliowym, i dosłodzić do smaku cukrem lub słodzikiem. Jeśli masz ochotę na bardziej deserową wersję, połącz owoce z kremowym serkiem mascarpone. Możesz opcjonalnie do sałatki dodać również orzechy.
Miska, salaterki, mikser, łyżka, nóż, deska do krojenia
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6270
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 858
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2217
Królowa grilla :)
Odsłon: 1593
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6270
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 858
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2217
Królowa grilla :)
Odsłon: 1593
Składniki
Umyj truskawki i pozbądź się szypułek. Następnie Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki lub jeśli są mniejsze, to pozostaw w całości.
Borówki umyj i osusz.
Ananasa obierz i pokrój w kostkę. Jeśli używasz ananasa z puszki, to odsącz z syropu i pokrój na mniejsze części.
Przygotuj większą miskę. Przerzuć do niej owoce.
Wersja nr 1. Wymieszaj jogurt z jedną łyżeczką cukru pudru. Dodaj sos jogurtowy do miski z owocami i wymieszaj.
Wersja nr 2. Do miski przelej śmietankę i dodaj serek mascarpone oraz łyżeczkę cukru pudru. Całość zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Konsystencja nie musi wyjść bardzo gęsta. Wymieszaj z owocami.
Podawaj w salaterkach. Dla ozdoby możesz dodać listek mięty, a dla uzyskania chrupkości – odrobinę orzechów.