Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, odświeżająca sałatka, która w smaku przypomina sos tatarski. Idealna sałatka na Wielkanoc, ale lubię ją robić też w ciągu roku. Serwuję ją na rodzinnych imprezach ale też biorę do pracy i wcinam na śniadanie zagryzając chrupiącą bułeczką.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1501
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1387
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1501
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1387
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 282
Składniki
Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą, żeby się nie skleił.
W czasie, gdy makaron nam się gotuje przygotowujemy reszte składników. Kukurydze odcedzamy z zalewy i przekładamy do garnka. Dodajemy posiekane w kosteczkę ogórki konserwowe.
Laskę selera naciowego obieramy z włókien, następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski.
Do tak przygotowanych składników dodajemy ugotowany i odcedzony makaron ryżowy 2 łyzki majonezu i posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko starannie mieszkamy i wkładamy do lodówki - do schłodzenia.
Smacznego :)