Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, odświeżająca sałatka, która w smaku przypomina sos tatarski. Idealna sałatka na Wielkanoc, ale lubię ją robić też w ciągu roku. Serwuję ją na rodzinnych imprezach ale też biorę do pracy i wcinam na śniadanie zagryzając chrupiącą bułeczką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13679
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5750
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13679
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5750
Składniki
Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą, żeby się nie skleił.
W czasie, gdy makaron nam się gotuje przygotowujemy reszte składników. Kukurydze odcedzamy z zalewy i przekładamy do garnka. Dodajemy posiekane w kosteczkę ogórki konserwowe.
Laskę selera naciowego obieramy z włókien, następnie kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski.
Do tak przygotowanych składników dodajemy ugotowany i odcedzony makaron ryżowy 2 łyzki majonezu i posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko starannie mieszkamy i wkładamy do lodówki - do schłodzenia.
Smacznego :)