Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca sałatka ziemniaczna, czyli Kartoffelsalat, bardzo popularna u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy region Niemiec szczyci się się swoją wersją, każda rodzina ma swoje sekrety w przyrządzaniu tej potrawy. Łączy je jedno, są smaczne, idealne na kolację lub jako dodatek do innych dań.
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 100
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 33
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 73
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 100
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 33
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 73
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w łupinkach w posolonej wodzie. Po lekkim wystudzeniu obierz a następnie pokrój w cienkie półplasterki.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i namocz przez chwilę w zimnej wodzie, żeby straciła ostrość.
Majonez, musztardę, pieprz wymieszaj i dodaj do ziemniaków cebuli i jajek. Dokładnie wymieszaj i dodaj soli jeśli potrzeba i ewntualnie odrobinę zielonej dymki.
Pozostaw chwilę do przegryzienia się składników.
Smacznego!