Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca sałatka ziemniaczna, czyli Kartoffelsalat, bardzo popularna u naszych zachodnich sąsiadów. Każdy region Niemiec szczyci się się swoją wersją, każda rodzina ma swoje sekrety w przyrządzaniu tej potrawy. Łączy je jedno, są smaczne, idealne na kolację lub jako dodatek do innych dań.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7974
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3348
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7974
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3348
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotuj w łupinkach w posolonej wodzie. Po lekkim wystudzeniu obierz a następnie pokrój w cienkie półplasterki.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i namocz przez chwilę w zimnej wodzie, żeby straciła ostrość.
Majonez, musztardę, pieprz wymieszaj i dodaj do ziemniaków cebuli i jajek. Dokładnie wymieszaj i dodaj soli jeśli potrzeba i ewntualnie odrobinę zielonej dymki.
Pozostaw chwilę do przegryzienia się składników.
Smacznego!