Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną surówkę z kapusty i ogórka, która idealnie nadaje się do obiadu lub na grilla.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1295
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1810
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1295
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1810
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 590
Składniki
Kapustę obieram z wierzchnich liści i szatkuję. Ogórki dokładnie myję i kroję razem ze skórką w cienkie ćwiartki (można pokroić w półplasterki). Umyty i osuszony koperek drobno siekam. Kukurydze płuczę, odsączam i dodaję do pozostałych składników. Do oliwy dodaję sok z cytryny, cukier, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sosem polewam surówkę i dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Surówkę przed podaniem odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Surówka jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa