Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku i niesamowicie sycąca sałatka z młodych ziemniaków. Wystarczą dobrej jakości ziemniaki, sporej wielkości czerwona cebula i duży pęczek świeżego koperku. Do tego sos na bazie jogurtu, chrzanu, majonezu i musztardy. Prosta, tania i smaczna sałatka, którą możecie podać solo lub zaserwować jako dodatek do dań z grilla.
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 733
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4963
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 733
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 352
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4963
Składniki
Ziemniaki umyj, oskrob i wrzuć do gotującej się osolonej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości. Następnie odcedź ziemniaki i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie pokrój je na połówki lub ćwiartki.
Czerwoną cebulę pokrój w piórka.
Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj.
Do dużej miski przełóż przestudzone ziemniaki, cebulę i koperek.
W osobnej misce połącz wszystkie składniki sosu: jogurt grecki, majonez, chrzan i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Sałatkę z młodych ziemniaków polej sosem, wymieszaj. Serwuj solo lub jako dodatek do grilla.