Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku i niesamowicie sycąca sałatka z młodych ziemniaków. Wystarczą dobrej jakości ziemniaki, sporej wielkości czerwona cebula i duży pęczek świeżego koperku. Do tego sos na bazie jogurtu, chrzanu, majonezu i musztardy. Prosta, tania i smaczna sałatka, którą możecie podać solo lub zaserwować jako dodatek do dań z grilla.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
Ziemniaki umyj, oskrob i wrzuć do gotującej się osolonej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości. Następnie odcedź ziemniaki i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie pokrój je na połówki lub ćwiartki.
Czerwoną cebulę pokrój w piórka.
Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj.
Do dużej miski przełóż przestudzone ziemniaki, cebulę i koperek.
W osobnej misce połącz wszystkie składniki sosu: jogurt grecki, majonez, chrzan i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Sałatkę z młodych ziemniaków polej sosem, wymieszaj. Serwuj solo lub jako dodatek do grilla.