Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą curry grzeje lepiej, niż kaloryfer. Curry jest uznawane za jedną z najzdrowszych przypraw świata. Pomaga w walce z nowotworami, wspomaga procesy trawienne, przyspiesza metabolizm i chroni serce. Curry działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybicznie i antybakteryjnie. A sama sałatka jest pycha! :)
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Ananasa i szynkę kroimy w drobną kosteczkę - mniej więcej wielkości ziarenek kukurydzy.
Do miski wrzucamy ryż, pokrojony w kostkę ananas i szynkę, odcedzoną z zalewy kukurydzę. Dodajemy majonez i curry, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na min. pół godziny - do schłodzenia.
Smacznego :)