Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego , smacznego i innego. Mam nadzieję przechodzącą w pewność, że spodoba Wam się ten pomysł.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Gotujemy ryż wg przepisu, studzimy. Ryż powinien być raczej sypki. Gdy już mamy to, do miski z ryżem dodajemy pokrojony ananas w kawałki. Lubię z puszki ananasa, ponieważ jest on słodszy.
Następnie kroimy na kawałki plastry szynki i dodajemy do całości.
Kolejnym składnikiem są konrniszony. Ilość tego składnika jest uzależniona od wielkości ogórka. Jeśli są małe dajemy więcej.
Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser, ja użyłem goudy oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy i zostawiamy do przegryzienia smaków na godzinkę.
Do drugiej miski wkładamy łyżkę czubatą majonezu, dodajemy kechup. Proporcję tego składnika zostawiam Wam do dyspozycji wg Waszego smaku. Im więcej dodacie kechupu tym sos będzie bardzie czerwieńszy.
Ja wolę jak ma piękny krewetkowy kolor taki, jak ten na zdjęciu.
Przyżądzony sos dodajemy do całości, ale uważamy by nie było go zbyt dużo. Trochę zielonego i mamy pyszny ryż 1000 wysp. Polecam i życzę smacznego.