Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka sałat, które trzymają „poziom”. Jedną z nich jest sałata rzymska. Połączyliśmy ją z serem Dziugas i śmietaną…resztę przeczytajcie sami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy w dowolne części. Możemy też porwać. Z krojeniem trzeba pamiętać, by nie robić tego metalowym nożem. Pomidory kroimy. Cebulę kroimy w piórka. Ser ścierany na wiórki i mieszamy ze śmietaną, oliwą oraz miodem. Do smaku doprawiamy solą. Wszystkie składniki łączymy.