Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezonie to częsty gość na moim stole. Szukacie pomysłu jak ubogacić swoje danie obiadowe? To podsuwam pomysł. Z dzieciństwa wyniosłam właśnie słono kwaśny posmak sałaty i tak ją przygotowuję do dziś.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 471
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1546
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8953
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 471
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1546
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8953
Składniki
Sałatę umyłam i odsączyłam z wody. Poszarpałam liście na drobniejsze kawałki. Rzodkiewkę pokroiłam w półplasterki a szczypiorek i koper posiekałam. Wmieszałam wszystko w jednej misce. W kubeczku rozbełtałam śmietanę z solą i kwaskiem cytrynowym. Wymieszałam z sałatą. Odczekałam ok. 10 minut zanim podałam ją na stół.