Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałata ze śmietaną i rzodkiewką

Sałata ze śmietaną i rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 4399

Dodano:

Odsłon: 10279

Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezonie to częsty gość na moim stole. Szukacie pomysłu jak ubogacić swoje danie obiadowe? To podsuwam pomysł. Z dzieciństwa wyniosłam właśnie słono kwaśny posmak sałaty i tak ją przygotowuję do dziś.

Składniki

  • 1 główka sałaty masłowej
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1-2 łyżki koperku posiekanego
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego albo śmietany 12 lub 18 %
  • sól, kwasek cytrynowy
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką

Przygotowanie

  1. Sałatę umyłam i odsączyłam z wody. Poszarpałam liście na drobniejsze kawałki. Rzodkiewkę pokroiłam w półplasterki a szczypiorek i koper posiekałam. Wmieszałam wszystko w jednej misce.
    W kubeczku rozbełtałam śmietanę z solą i kwaskiem cytrynowym. Wymieszałam z sałatą.
    Odczekałam ok. 10 minut zanim podałam ją na stół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń