Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezonie to częsty gość na moim stole. Szukacie pomysłu jak ubogacić swoje danie obiadowe? To podsuwam pomysł. Z dzieciństwa wyniosłam właśnie słono kwaśny posmak sałaty i tak ją przygotowuję do dziś.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 215
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 310
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 69
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 215
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 310
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 69
Składniki
Sałatę umyłam i odsączyłam z wody. Poszarpałam liście na drobniejsze kawałki. Rzodkiewkę pokroiłam w półplasterki a szczypiorek i koper posiekałam. Wmieszałam wszystko w jednej misce. W kubeczku rozbełtałam śmietanę z solą i kwaskiem cytrynowym. Wymieszałam z sałatą. Odczekałam ok. 10 minut zanim podałam ją na stół.