Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to doskonały dodatek do dań obiadowych. Jej przygotowanie trwa dosłownie chwilę. Wystarczy opłukać liście sałaty, porwać je na mniejsze kawałki, dodać plasterki rzodkiewki i odrobinę koperku. Całość doprawiamy wedle uznania cukrem, solą i pieprzem. Łączymy ze śmietaną i gotowe! Sałata ze śmietaną i rzodkiewką będzie doskonale współgrać z pieczonym, smażonym lub duszonym mięsem i ziemniakami.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Składniki
Liście sałaty dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Odsącz z nadmiaru wody. Suche liście sałaty porwij na małe kawałki.
Rzodkiewki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Koperek opłucz i drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj cukier, sól i pieprz. Na koniec do miski dodaj 4 łyżki śmietany. Całość dokładnie wymieszaj.
Odczekaj około 15 minut aż smaki się przegryzą. Gotową sałatę ze śmietaną i rzodkiewką podawaj jako dodatek do dań obiadowych.