Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałą sałatka na grilla lub imprezę że znajomymi znika w oka mgnieniu.
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Pokroić w małą kostkę ( ok. 1×1 cm ), mięso przełożyć do miski, dodać przyprawę do kurczaka lub gyrosa, paprykę słodką, pieprz, Sos chilii, Sos piri - piri, Sos sojowy, ocet balsamiczny ( nie dodawać soli) óczywiscie przyprawy według gustu i uznania, całość dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki na jakieś 12 godzin. Po tym czasie rozgrzać łyżkę oleju, mięso podzielić na 4 części i smażyć partiami na średnim ogniu, aż zmięknie i się zrumieni. Całość odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską rozdzielić na pojedyńcze liście, umyć i osuszyć, następnie drobno poszatkować, delikatnie osolić ,dobrze wymieszać i odstawić, ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę i przełożyć na sitko aby ociekły. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Z majonezu i ketchupu przygotować sporą ilość sosu. Do dużej salaterki rozłożyć warstwę kapusty na niej rozkładamy cześć mięsa na całej powierzchni rozsmarowujemy cześć sosu i posypujemy częścią ogórka i kukurydzy, ponownie posypujemy kapustą i powtarzamy czynność tworząc 2 lub 3 warstwy przekładańca. Całość pokrywamy sosem i posypujemy delikatnie czerwoną słodką papryką i wstawiamy do lodówki aby schłodzić. Wyjąć na chwilę przed podaniem na stół. SMACZNEGO!!!