Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1256
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Orzechy prażymy na suchej patelni, studzimy, kroimy na kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Z ½ cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Jogurt majonez, miód, natkę pietruszki skórkę z cytryny mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Łodygi selera kroimy na plasterki, liście siekamy. Z jabłek wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Winogrona myjemy i osuszamy.
Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Mieszamy jabłka seler i winogrona. Skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy dresingiem. Podajemy na kaszy bulgur i liściach sałaty. Posypujemy orzechami i rodzynkami