Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Orzechy prażymy na suchej patelni, studzimy, kroimy na kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Z ½ cytryny ścieramy skórkę, wyciskamy sok. Jogurt majonez, miód, natkę pietruszki skórkę z cytryny mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Łodygi selera kroimy na plasterki, liście siekamy. Z jabłek wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Winogrona myjemy i osuszamy.
Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Mieszamy jabłka seler i winogrona. Skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy dresingiem. Podajemy na kaszy bulgur i liściach sałaty. Posypujemy orzechami i rodzynkami