Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka andrzejkowa to pyszna propozycja z kurczakiem, która sprawdzi się jako przystawka czy przekąska na imprezie. Słodycz kukurydzy i ananasa jest tu bardzo wyraźna i dodaje całości niesamowitego aromatu, dzięki któremu aż chce się sięgać po więcej! Kremowy sos i idealne doprawienie mięsa sprawią, że każdy będzie cię prosił o ten przepis.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 225
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 147
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 529
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 225
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 147
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 529
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój go na drobną kostkę i wymieszaj z sosem Worcestershire i pozostałymi przyprawami do kurczaka.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek; smaż do zeszklenia przez ok. 1-2 minuty. Dołóż mięso i trzymaj całość na ogniu do ładnego zrumienienia. Zdejmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Kurczaka przenieś do miski sałatkowej. Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.
Ananasa i ogórki pokrój na małe kawałki. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj składniki do miski z kurczakiem i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając składniki na sos w osobnej miseczce. Zalej nim sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę andrzejkową wstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godziny, by smaki się połączyły. Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.