Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, orzeźwiająca sałatka jest idealna do zabrania do pracy lub do przygotowania na przyjęcie.
miska, patelnia
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 41
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 157
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 152
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 41
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 157
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 83
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 152
Składniki
1. Ugotować ryż do miękkości. 2. Pokroić pierś z kurczaka w kostkę. Zamarynować w oliwie, soli i pieprzu i usmażyć. 3. Groszek odcedzić. 4. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie i odcedzić. 5. Migdały uprażyć na suchej patelni. 6. Pomarańcze obrać, usunąć białą skórkę i pokroić w kostkę. Do tego przyda się ostry nóż. Sok, który się wydobędzie z krojenia pomarańczy przelać do miseczki. 7. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, dolać sok z pomarańczy, sok z cytryny. Posypać koperkiem oraz doprawić do smaku.
Sałatka lepiej smakuje po odczekaniu ok dwóch godzin w lodówce, ale na świeżo też jest bardzo dobra. :) Smacznego!