Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pochodząca z Azerbejdżanu sałatka zyskuje coraz szersze grono zwolenników. Jej nazwa pochodzi oczywiście od nazwy miasta, które jest stolicą tego kraju. Nasz przepis na sałatkę baku to wariacja na temat oryginalnego przepisu – dostosowaliśmy go do naszych upodobań. Przygotuj sałatkę baku według poniższej receptury i daj się zauroczyć temu nietypowemu połączeniu smaków!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5552
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7755
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5322
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5552
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7755
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5322
Składniki
Umyj i osusz pomidory. Obierz cebulę. Warzywa pokrój w kostkę, ser feta pokrusz i przełóż do miski. Ser sałatkowy zblenduj razem z jogurtem naturalnym i dodaj do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na około godzinę.
Umyj i osusz granat. Wyjmij ziarna z połowy owocu i udekoruj nimi sałatkę. Możesz też podać je w oddzielnej miseczce i ustawić obok sałatki.
Danie to smakuje wyśmienicie w roli głównej, ale sprawdzi się też jako niebanalny dodatek do grillowanego mięsa. Pamiętaj, że sałatka baku smakuje najlepiej, gdy jest schłodzona.