Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pochodząca z Azerbejdżanu sałatka zyskuje coraz szersze grono zwolenników. Jej nazwa pochodzi oczywiście od nazwy miasta, które jest stolicą tego kraju. Nasz przepis na sałatkę baku to wariacja na temat oryginalnego przepisu – dostosowaliśmy go do naszych upodobań. Przygotuj sałatkę baku według poniższej receptury i daj się zauroczyć temu nietypowemu połączeniu smaków!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 24
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Umyj i osusz pomidory. Obierz cebulę. Warzywa pokrój w kostkę, ser feta pokrusz i przełóż do miski. Ser sałatkowy zblenduj razem z jogurtem naturalnym i dodaj do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na około godzinę.
Umyj i osusz granat. Wyjmij ziarna z połowy owocu i udekoruj nimi sałatkę. Możesz też podać je w oddzielnej miseczce i ustawić obok sałatki.
Danie to smakuje wyśmienicie w roli głównej, ale sprawdzi się też jako niebanalny dodatek do grillowanego mięsa. Pamiętaj, że sałatka baku smakuje najlepiej, gdy jest schłodzona.