Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka baronowej to dowód na to, jak kolorowe i smaczne może być połączenie prostych składników.
miska, nóż, deska do krojenia
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666361
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 150
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 709
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5826
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666361
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 150
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 709
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5826
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Składniki
Ugotuj makaron kolanka w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę. Por, a konkretniej jego białą i jasnozieloną część, pokrój w cienkie plasterki. Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ser żółty również pokrój, a kukurydzę odsącz z zalewy.
W dużej misce wymieszaj ugotowany i ostudzony makaron, ogórki konserwowe, por, kukurydzę, jabłko oraz ser żółty.