Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Bartuś to ciekawa wariacja na temat sałatki ziemniaczanej, tak przecież przez wszystkich lubianej. Jednak ta wersja jest znacznie bardziej mięsna, a marchewka dodaje jej delikatności. Duża liczba jajek z pewnością przypadnie do gustu osobom trenującym i aktywnym fizycznie. Kremowy majonez nadaje pikanterii i odrobiny kwaskowatości. Doskonale scala wszystkie składniki.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1520
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8287
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 204
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4297
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1520
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8287
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 204
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4297
Składniki
Marchewki i ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż warzywa do garnka i zalej wodą. Dodaj 1 łyżeczkę soli i zagotuj. Trzymaj całość na ogniu przez ok. 10 minut, do miękkości. Odcedź i przepłucz zimną wodą. Przenieś warzywa na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar wody.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i pokrój w kostkę o podobnej wielkości.
Groszek odcedź.
Wszystkie składniki przenieś do miski.
Na koniec jabłko obierz ze skórki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dołóż je do pozostałych składników.
Do sałatki dodaj majonez i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
Sałatkę Bartuś podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną siekanym szczypiorkiem.