Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła sałatka podana w niezwykły sposób wzbudza zachwyt i zdziwienie gości.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5499
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13585
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5372
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5499
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13585
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5372
Składniki
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, następnie odstawić do przestygnięcia. Seler odsączyć z zalewy i wyłożyć na miskę. Dodać odsączoną kukurydzę pół puszki ( resztę zostawić do dekoracji) oraz pokrojonego w kostkę ananasa i wędlinę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach zostawiając część do dekoracji na wierch.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę włożyć do małej miseczki, odwrócić na talerz. Posmarować majonezem, obsypać drobno startym żółtym serem, obłożyć kukurydzą i natką pietruszki. Palmy zrobiłam z patyków na szaszłyki, czarnych oliwek i natki pietruszki.