Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła sałatka podana w niezwykły sposób wzbudza zachwyt i zdziwienie gości.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11723
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 89
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8254
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155203
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11723
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 89
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8254
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155203
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, następnie odstawić do przestygnięcia. Seler odsączyć z zalewy i wyłożyć na miskę. Dodać odsączoną kukurydzę pół puszki ( resztę zostawić do dekoracji) oraz pokrojonego w kostkę ananasa i wędlinę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach zostawiając część do dekoracji na wierch.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę włożyć do małej miseczki, odwrócić na talerz. Posmarować majonezem, obsypać drobno startym żółtym serem, obłożyć kukurydzą i natką pietruszki. Palmy zrobiłam z patyków na szaszłyki, czarnych oliwek i natki pietruszki.