Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Big Mac inspirowana hamburgerm to przepyszna przekąska, której nie może zabraknąć na żadnej imprezie. W jej skład wchodzi mielone mięso, grzanki z bułek, sałata lodowa i żółty ser oraz pyszny czosnkowy sos. Wszystkie składniki świetnie się ze sobą komponują tworząc niesamowity efekt smakowy. Taka sałatka to nie tylko smaczna przekąska ale i sycące danie w sam raz na kolację.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34283
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34283
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Składniki
Obraną cebulę i ogórki konserwowe dość drobno siekamy. W misce umieszczamy majonez, śmietanę, keczup, musztardę, posiekaną cebulę oraz ogórki, dodajemy przeciśniętyprzez praskę czosnek, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju smażymy mielone mięso około 7-8 minut często mieszamy, pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Usmażone mięso zdejmujemy z patelni i studzimy.
Bułki do hamburgerów przekrawamy na pół spody bułek kroimy w większą kostkę a górne części bułek kroimy na 4 części. Pokrojone bułki przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. około 10 minut. Sałatę lodową kroimy namniejsze kawałki. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na dnie szklanej miski układamy pierwszą warstwę sałatki czyli pokrojone w małą kostkę grzanki z bułek. Na grzankach umieszczamy usmażone i wsytudzone mięso mielone i równo je rozprowadzamy. Na mięso wlewamy połowę sosu i starannie go rozsmarowujemy. Na warstwie sosu układamy sałatę lodową. Kolejną warstwę sałatki stanowi pozostały sos, który równomiernie rozprowadzamy. Na warstwie sosu umieszczamy starty na tarce żółty ser. Na wierzchu sałatki układamy większe kawałki bułek. Tak przygotowaną sałatkę od razu podajemy.