Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego ever, bo zawsze się udaje, zawsze smakuje i zawsze szybko znika :) Charakteryzuje ją mała ilość składników i świetny smak. Niewielkim nakładem sił i środków możemy mieć pyszną przekąskę.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8364
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253401
Polecam.
Odsłon: 1454
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8364
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253401
Polecam.
Odsłon: 1454
Składniki
Brokuł gotujemy tradycyjnie w osolonej wodzie lub na parze. Powinien być lekko twardy, dodatkowo po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo. Kukurydzę odsączamy.
Wystudzony brokuł dzielimy na mniejsze "różyczki". Jajka kroimy w kostkę.
Do miski wsypujemy kukurydzę i jajka, dodajemy majonez i mieszamy. Na końcu dodajemy brokuł, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. I gotowe :) Smacznego