Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idelna kompozycja mojej mamy.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Żeby jaja miały idealny kolor trzeba je włożyć do zimnej wody i od zagotowania, trzymać je 8 minut a potem wylać wodę. Idealny brokuł wkłada się do wrzącej osolonej wody, gotuje 5 minut i wyłącza ogień. Po kolejnych 5 minutach powinien być już dobry, jeśli jest zbyt zwarty to można go zostawić jeszcze na kilka minut. Brokuła podzieliłam na różyczki, można użyć też obranego głąba. Jaja pokroiłam w grubą kostkę. jeszcze musztarda, majonez- może być też śmietana kwaśna. Sól i pieprz wedle upodobania i 1 ząbek przeciśniętego czosnku. W wersji z gośćmi lub do pracy polecam suszony czosnek, lub pastę czosnkową.
Przepis robił furorę w latach 90- tych. Smacznego :)