Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka brokułowa z jajami i czosnkiem

Sałatka brokułowa z jajami i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 10173

Dodano:

Odsłon: 4813

Idelna kompozycja mojej mamy.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeby jaja miały idealny kolor trzeba je włożyć do zimnej wody i od zagotowania, trzymać je 8 minut a potem wylać wodę.

    Idealny brokuł wkłada się do wrzącej osolonej wody, gotuje 5 minut i wyłącza ogień. Po kolejnych 5 minutach powinien być już dobry, jeśli jest zbyt zwarty to można go zostawić jeszcze na kilka minut.

    Brokuła podzieliłam na różyczki, można użyć też obranego głąba. Jaja pokroiłam w grubą kostkę.
    jeszcze musztarda, majonez- może być też śmietana kwaśna.
    Sól i pieprz wedle upodobania i 1 ząbek przeciśniętego czosnku.

    W wersji z gośćmi lub do pracy polecam suszony czosnek, lub pastę czosnkową.


  2. Przepis robił furorę w latach 90- tych.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 marca Pyszna i aromatyczna sałatka...super,moje smaki:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 07 marca Bardzo mi sie podoba ta salatka, kompozycja juz gwarantuje dobry smak, poza tym podoba mi sie, ze wzledu na uzycia glaba. Ludzie najczesciej go wyrzucaja, a to tak samo zdrowa i smaczna czesc brokulów. Mlode listki tez mozna uzyc do salatek. Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 07 marca Robię podobną,jest pyszna:) Mama wie co dobre:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń