Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idelna kompozycja mojej mamy.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Składniki
Żeby jaja miały idealny kolor trzeba je włożyć do zimnej wody i od zagotowania, trzymać je 8 minut a potem wylać wodę. Idealny brokuł wkłada się do wrzącej osolonej wody, gotuje 5 minut i wyłącza ogień. Po kolejnych 5 minutach powinien być już dobry, jeśli jest zbyt zwarty to można go zostawić jeszcze na kilka minut. Brokuła podzieliłam na różyczki, można użyć też obranego głąba. Jaja pokroiłam w grubą kostkę. jeszcze musztarda, majonez- może być też śmietana kwaśna. Sól i pieprz wedle upodobania i 1 ząbek przeciśniętego czosnku. W wersji z gośćmi lub do pracy polecam suszony czosnek, lub pastę czosnkową.
Przepis robił furorę w latach 90- tych. Smacznego :)