Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka brokułowa na świecie. Brokuły, feta i słonecznik- to wszystko polane pysznym czosnkowym sosem. Polecam!
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17400
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6256
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 582
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17400
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6256
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 582
Składniki
Brokuły umyj pod bieżącą wodą. Podziel na małe kawałki (różyczki). Ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ok. 10-15 min.). Opłucz zimną wodą (zachowa kolor). Ser pokrój w średniej wielkości kostkę. Pomidorki poprzekrawaj na pół. Kukurydzę odcedź na sitku z nadmiaru wody. Słonecznik upraż na suchej patelni (często mieszaj). Wystudź. Jogurt wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. W misce układaj kolejno: brokuły, kukurydzę, pomidorki i fetę, sos- tak do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posyp słonecznikiem.