Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka brokułowa na świecie. Brokuły, feta i słonecznik- to wszystko polane pysznym czosnkowym sosem. Polecam!
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 284
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 141
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 78
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 108
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 284
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 141
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 78
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 108
Składniki
Brokuły umyj pod bieżącą wodą. Podziel na małe kawałki (różyczki). Ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ok. 10-15 min.). Opłucz zimną wodą (zachowa kolor). Ser pokrój w średniej wielkości kostkę. Pomidorki poprzekrawaj na pół. Kukurydzę odcedź na sitku z nadmiaru wody. Słonecznik upraż na suchej patelni (często mieszaj). Wystudź. Jogurt wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. W misce układaj kolejno: brokuły, kukurydzę, pomidorki i fetę, sos- tak do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posyp słonecznikiem.