Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka brokułowa na świecie. Brokuły, feta i słonecznik- to wszystko polane pysznym czosnkowym sosem. Polecam!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Składniki
Brokuły umyj pod bieżącą wodą. Podziel na małe kawałki (różyczki). Ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ok. 10-15 min.). Opłucz zimną wodą (zachowa kolor). Ser pokrój w średniej wielkości kostkę. Pomidorki poprzekrawaj na pół. Kukurydzę odcedź na sitku z nadmiaru wody. Słonecznik upraż na suchej patelni (często mieszaj). Wystudź. Jogurt wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. W misce układaj kolejno: brokuły, kukurydzę, pomidorki i fetę, sos- tak do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posyp słonecznikiem.