Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z brokułem i tuńczykiem. Do wzbogacenia smaku możemy dodać ser feta i kukurydzę.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47728
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47728
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165588
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 386
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonej wrzącej wody, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Na półmisku układamy różyczki brokuła, na nim kawałki tuńczyka, pokrojone w dużą kostkę jajka i pokrojone w drobną kostkę papryki. Na wierzchu układamy pokrojone piórka cebuli /możemy ją przelać na sitku wrzątkiem - będzie miała łagodniejszy smak/. Olej /może być smakowy np. paprykowy lub czosnkowy/ mieszamy z koperkiem /w sezonie możemy użyć świeżego/, sokiem z cytryny, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.