Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z brokułem i tuńczykiem. Do wzbogacenia smaku możemy dodać ser feta i kukurydzę.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonej wrzącej wody, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Na półmisku układamy różyczki brokuła, na nim kawałki tuńczyka, pokrojone w dużą kostkę jajka i pokrojone w drobną kostkę papryki. Na wierzchu układamy pokrojone piórka cebuli /możemy ją przelać na sitku wrzątkiem - będzie miała łagodniejszy smak/. Olej /może być smakowy np. paprykowy lub czosnkowy/ mieszamy z koperkiem /w sezonie możemy użyć świeżego/, sokiem z cytryny, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.