Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z brokułem i tuńczykiem. Do wzbogacenia smaku możemy dodać ser feta i kukurydzę.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 955
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 391
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 955
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 391
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonej wrzącej wody, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Na półmisku układamy różyczki brokuła, na nim kawałki tuńczyka, pokrojone w dużą kostkę jajka i pokrojone w drobną kostkę papryki. Na wierzchu układamy pokrojone piórka cebuli /możemy ją przelać na sitku wrzątkiem - będzie miała łagodniejszy smak/. Olej /może być smakowy np. paprykowy lub czosnkowy/ mieszamy z koperkiem /w sezonie możemy użyć świeżego/, sokiem z cytryny, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.