Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z brokułem i tuńczykiem. Do wzbogacenia smaku możemy dodać ser feta i kukurydzę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416473
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416473
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonej wrzącej wody, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Na półmisku układamy różyczki brokuła, na nim kawałki tuńczyka, pokrojone w dużą kostkę jajka i pokrojone w drobną kostkę papryki. Na wierzchu układamy pokrojone piórka cebuli /możemy ją przelać na sitku wrzątkiem - będzie miała łagodniejszy smak/. Olej /może być smakowy np. paprykowy lub czosnkowy/ mieszamy z koperkiem /w sezonie możemy użyć świeżego/, sokiem z cytryny, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.