Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka z brokułem i tuńczykiem. Do wzbogacenia smaku możemy dodać ser feta i kukurydzę.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3094
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10216
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 697
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 83
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3094
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10216
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 697
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 83
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonej wrzącej wody, gotujemy 3-5 min, odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Na półmisku układamy różyczki brokuła, na nim kawałki tuńczyka, pokrojone w dużą kostkę jajka i pokrojone w drobną kostkę papryki. Na wierzchu układamy pokrojone piórka cebuli /możemy ją przelać na sitku wrzątkiem - będzie miała łagodniejszy smak/. Olej /może być smakowy np. paprykowy lub czosnkowy/ mieszamy z koperkiem /w sezonie możemy użyć świeżego/, sokiem z cytryny, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę.