Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa i smaczna sałatka z brokułem, tuńczykiem, papryką i jajkami. Dobra zarówno na obiad jak i kolację.Doskonale zaspokoi głód w pracy lub rowerowej wycieczce za miasto.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3-4 min, odcedzamy i studzimy. Tuńczyka odcedzamy. Na półmisku układamy brokuła, na nim pokrojone w dużą kostkę jajka i rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
Na całości rozkładamy pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę, krążki pora i posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Oliwę /ulubioną smakową lub z suszonych pomidorów/ mieszamy z sokiem z cytryny, drobno posiekanym koperkiem /suszonym lub świeżym/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sosem polewamy sałatkę i podajemy.