Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna, pożywna, fajnie się prezentuje na stole, ale też szybko znika z talerza. Sałatka dla tych którzy lubią buraczki, kasze oraz rybkę czyli tuńczyka.
szklana salaterka, garnek,
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Buraki dokładnie oczyścić, umyć włożyć do garnka zalać wodą i ugotować. Ugotowane buraki przepłukać zimną wodą obrać i pokroić w kostkę. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu z dodatkiem soli. Do ugotowanej kaszy dodać odsączonego tuńczyk oraz pokrojone buraki, dodać odsączoną z zalewy i przepłukaną zimną wodą fasole czerwoną z puszki. Wszystko skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku pieprzem i solą lekko ale dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować ugotowanym rozgniecionymi jajkiem , paseczkami papryki oraz posiekaną pietruszką zieloną.