Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka świetnie nadaje się do wędlin jak i do obiadu.Na pewno przyozdobi świąteczny stół.Serdecznie polecam:)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Buraki ugotować w łupinie,wystudzić i obrać. Zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jabłko obrać również zetrzeć. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać z dodatkiem soli,cukru i soku z cytryny.Trzeba dozować stopniowo i próbować,nie podaję proporcji gdyż każdy ma swój smak. Zamiat soku z cytryny można dodać kwasek cytrynowy. Jeśli chcemy by dłużej nam postała można dać do słoiczków i zapasteryzować.
Smacznego życzę!