Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Tym razem w innej odsłonie i chyba bardziej przyciągająca wzrok a doświadczenie skłoniło mnie do zmiany ozdobnych listków bazylii na listki roszponki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Składniki
Przygotowanie : Kulę mozzarelli"stawiam" pionowo i tocząc od dołu ścinam długi plaster grubości max. 5 mm. Po ścięciu zwijam niczym ślimaczka tworząc formę kwiatu i układam centralnie na talerzu. Pomidory przecinam na pół, i od góry nacinam pół centymetrowe pół plastry (zobacz mój film). Cztery ponacinane połówki pomidorów układam obok mozzarelli rozsuwając ponacinane piórka. Doprawiam solą (ale tylko pomidora) pieprzem i bazylią, całość skrapiam olejem rzepakowym i ozdabiam listkami roszponki. Smacznego :)