Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Tym razem w innej odsłonie i chyba bardziej przyciągająca wzrok a doświadczenie skłoniło mnie do zmiany ozdobnych listków bazylii na listki roszponki.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6252
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6252
Składniki
Przygotowanie : Kulę mozzarelli"stawiam" pionowo i tocząc od dołu ścinam długi plaster grubości max. 5 mm. Po ścięciu zwijam niczym ślimaczka tworząc formę kwiatu i układam centralnie na talerzu. Pomidory przecinam na pół, i od góry nacinam pół centymetrowe pół plastry (zobacz mój film). Cztery ponacinane połówki pomidorów układam obok mozzarelli rozsuwając ponacinane piórka. Doprawiam solą (ale tylko pomidora) pieprzem i bazylią, całość skrapiam olejem rzepakowym i ozdabiam listkami roszponki. Smacznego :)