Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Tym razem w innej odsłonie i chyba bardziej przyciągająca wzrok a doświadczenie skłoniło mnie do zmiany ozdobnych listków bazylii na listki roszponki.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
Przygotowanie : Kulę mozzarelli"stawiam" pionowo i tocząc od dołu ścinam długi plaster grubości max. 5 mm. Po ścięciu zwijam niczym ślimaczka tworząc formę kwiatu i układam centralnie na talerzu. Pomidory przecinam na pół, i od góry nacinam pół centymetrowe pół plastry (zobacz mój film). Cztery ponacinane połówki pomidorów układam obok mozzarelli rozsuwając ponacinane piórka. Doprawiam solą (ale tylko pomidora) pieprzem i bazylią, całość skrapiam olejem rzepakowym i ozdabiam listkami roszponki. Smacznego :)