Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese jest to jedna z moich ulubionych sałatek. Tym razem w innej odsłonie i chyba bardziej przyciągająca wzrok a doświadczenie skłoniło mnie do zmiany ozdobnych listków bazylii na listki roszponki.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 87
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 40
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 322
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 87
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 40
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 322
Składniki
Przygotowanie : Kulę mozzarelli"stawiam" pionowo i tocząc od dołu ścinam długi plaster grubości max. 5 mm. Po ścięciu zwijam niczym ślimaczka tworząc formę kwiatu i układam centralnie na talerzu. Pomidory przecinam na pół, i od góry nacinam pół centymetrowe pół plastry (zobacz mój film). Cztery ponacinane połówki pomidorów układam obok mozzarelli rozsuwając ponacinane piórka. Doprawiam solą (ale tylko pomidora) pieprzem i bazylią, całość skrapiam olejem rzepakowym i ozdabiam listkami roszponki. Smacznego :)