Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka z rodzaju moich ulubionych, tym razem klasyczna, włoska Caprese z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby szybko zaspokoić głód,to idealny pomysł na lekką kolację lub jako dodatek do dań z grilla.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35112
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 361
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 94
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35112
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 361
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 94
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Składniki
Umyte pomidory kroimy w plastry o grubości około 1/2 centymetra, tak samo postępujemy z odsączoną z zalewy mozzarellą. Na talerzu układamy naprzemiennie (na zakładkę) plastry pomidora i mozzarelli, całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.