Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka z rodzaju moich ulubionych, tym razem klasyczna, włoska Caprese z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby szybko zaspokoić głód,to idealny pomysł na lekką kolację lub jako dodatek do dań z grilla.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12514
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12514
Składniki
Umyte pomidory kroimy w plastry o grubości około 1/2 centymetra, tak samo postępujemy z odsączoną z zalewy mozzarellą. Na talerzu układamy naprzemiennie (na zakładkę) plastry pomidora i mozzarelli, całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.