Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna sałatka z rodzaju moich ulubionych, tym razem klasyczna, włoska Caprese z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby szybko zaspokoić głód,to idealny pomysł na lekką kolację lub jako dodatek do dań z grilla.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Umyte pomidory kroimy w plastry o grubości około 1/2 centymetra, tak samo postępujemy z odsączoną z zalewy mozzarellą. Na talerzu układamy naprzemiennie (na zakładkę) plastry pomidora i mozzarelli, całość polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.