Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam sałatkę Caprese, dlatego często zajadamy się nią w domu. Jej wykonanie nie zabiera dużo czasu, nie trzeba też mieć szczególnych umiejętności kulinarnych, aby podać ją swoim najbliższym. Dzisiaj u nas wersja "hot chili", czyli Caprese z dodatkiem ostrej papryczki. Polecam gorąco, ponieważ nam sałatka w tym wydaniu smakowała wyjątkowo.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Mozzarellę i pomidory kroimy w plasterki. Układamy naprzemiennie na talerzu, skrapiamy olejem, posypujemy solą, świeżo mielonym pieprzem i chili. Dekorujemy listkami świeżej bazylii. Całość odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce, aby sałatka nabrała pełnego smaku.
Smacznego.