Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka cebulowa wykonana według przepisu mojej sąsiadki. Pierwszy raz spróbowałam jej na parapetówce i od razu skradła moje serce. Od tamtego czasu powtarzam ją regularnie i częstuje nią gości podczas świąt oraz spotkań towarzyskich. Jest banalnie prosta do zrobienia. Sekret smaku tkwi w zalewie, do której trafia cebula przed przygotowaniem owej sałatki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w piórka.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Składniki podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie do garnka wlewamy ocet i wrzucamy pokrojoną cebulę. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu przez około 7-10 minut.
Obgotowaną cebulę odcedzamy. Pozbywamy się liści laurowych i ziela angielskiego. Cebulę pozostawiamy do ostygnięcia.
Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy z łupin i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe wyciągamy ze słoika i kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przerzucamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z majonezem. Sałatka cebulowa jest gotowa do serwowania gościom!