Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, oryginalne, idealne na przyjęcia ze znajomymi.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1257
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 189
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 482
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1257
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 189
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 482
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Pierś z indyka ugotować w wywarze. Ostudzić, pokroić. Indyka można ugotować dzień wcześniej, pozostawiając go do ostygnięcia w wywarze. Będzie wtedy bardziej soczysty. Ryż ugotować z solą, odrobiną pieprzu i curry, ostudzić. Jabłka przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne i wydrążyć tak, aby uzyskać naczynka do serwowania sałatki. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, pomidorki na połówki. Wszystkie składniki połączyć, dodać sos i wymieszać sałatkę. Nałożyć do jabłek i ładnie udekorować.