Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, oryginalne, idealne na przyjęcia ze znajomymi.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35789
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1231
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1767
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6086
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35789
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1231
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1767
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6086
        
        Składniki
Pierś z indyka ugotować w wywarze. Ostudzić, pokroić. Indyka można ugotować dzień wcześniej, pozostawiając go do ostygnięcia w wywarze. Będzie wtedy bardziej soczysty. Ryż ugotować z solą, odrobiną pieprzu i curry, ostudzić. Jabłka przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne i wydrążyć tak, aby uzyskać naczynka do serwowania sałatki. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, pomidorki na połówki. Wszystkie składniki połączyć, dodać sos i wymieszać sałatkę. Nałożyć do jabłek i ładnie udekorować.