Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cytrusowy w pełni więc przygotowałem z nich sałatkę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Obrałem cebulę, pokroiłem w cienkie piórka, posoliłem i skropiłem sokiem z cytryny. Wymieszałem , po czym odstawiłem do zmacerowania. Mandarynki, pomarańcze, grejpfrut i limonkę obrałem ze skórki , pokroiłem na bardzo cienkie plasterki. Ułożyłem na półmisku warstwowo. Ser drobno pokruszyłem , posypałem nim owoce. Na wierzchu ułożyłem przekrojone na pół oliwki, osączoną marynowana cebulę oraz porwane na kawałki plastry szynki. Wszystko skropiłem oliwą z oliwek, oprószyłem świeżo zmielonym pieprzem.