Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy niewiele składników i odrobina wyobraźni, aby stworzyć pięknie wyglądającą potrawę. Dobrym tego przykładem jest sałatka czerwone maki.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odcedź z wody i zostaw do przestudzenia.
W tym czasie przekrój pomidorki koktajlowe na cztery części. Oliwki odsącz z zalewy. Ogórka zielonego obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę także odsącz. Połącz wszystkie składniki wraz z makaronem w misce.
Połącz jogurt z majonezem, curry, suszoną natką pietruszki, solą, pieprzem. Dodaj do pozostałych składników i zamieszaj.
Wyłóż sałatkę na półmisek. Uformuj kopiec. Ser zetrzyj na tarce. Posyp sałatkę na wierzchu. Pokrój pomidory na plasterki, ułóż je formując okrąg. Na środku każdego połóż oliwkę. Udekoruj gałązkami koperku.