Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy niewiele składników i odrobina wyobraźni, aby stworzyć pięknie wyglądającą potrawę. Dobrym tego przykładem jest sałatka czerwone maki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odcedź z wody i zostaw do przestudzenia.
W tym czasie przekrój pomidorki koktajlowe na cztery części. Oliwki odsącz z zalewy. Ogórka zielonego obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę także odsącz. Połącz wszystkie składniki wraz z makaronem w misce.
Połącz jogurt z majonezem, curry, suszoną natką pietruszki, solą, pieprzem. Dodaj do pozostałych składników i zamieszaj.
Wyłóż sałatkę na półmisek. Uformuj kopiec. Ser zetrzyj na tarce. Posyp sałatkę na wierzchu. Pokrój pomidory na plasterki, ułóż je formując okrąg. Na środku każdego połóż oliwkę. Udekoruj gałązkami koperku.