Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka czeska jest niezwykle wyrazista – mocno kwaśna, lekko pikantna, z dodatkiem słodyczy cebuli, a także lekkiej mdłości ziemniaków. Całość wspaniale pasuje do grillowanych potraw – mięsa czy chleba. Jeśli szukasz wyjątkowego i jednocześnie niesamowicie prostego pomysłu na przystawkę czy imprezową przekąskę, to ta sałatka będzie do tego idealna. Wymaga jedynie kilku składników, które tworzą połączenie zapadające w pamięć na długo. Jednocześnie jest niezwykle pożywna i dostarcza niezbędnych elektrolitów, szczególnie potrzebnych w sezonie letnim.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 919
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1171
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 919
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1171
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź je, ostudź i pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekaj. Ogórki pokrój w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Ziemniaki, cebulę, ogórki i nasiona gorczycy przenieś do miski i wstępnie wymieszaj. Dodaj siekane zioła. Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sosem zalej sałatkę czeską i całość dobrze wymieszaj. Danie podawaj na zimno lub w temperaturze pokojowej.