Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana sałatka czeska może zaskakiwać połączeniem składników. Jednak to właśnie wyrazisty, słodko-kwaśny sos nadaje jej wyjątkowy smak i czyni ją świetnym dodatkiem do dań, np. mięs z grilla. Sałatka jest najlepsza po kilkunastu godzinach od przygotowania, więc jeśli to możliwe, zrób ją z pewnym wyprzedzeniem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 387
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 387
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1967
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3925
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3819
Składniki
Umyj ziemniaki i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie. Przestudź i obierz.
Ugotuj jajka na twardo – gotuj 8 minut od chwili zagotowania się wody. Po ugotowaniu schłodź jajka w zimnej wodzie i obierz.
Gdy ziemniaki i jajka całkowicie wystygną, pokrój je w kostkę i przełóż do miski.
Do ziemniaków i jajek dodaj pokrojone w kostkę ogórki, cebulę, a także przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Wymieszaj wszystkie składniki.
W osobnym naczyniu połącz wszystkie składniki na sos i dokładnie wymieszaj – do uzyskania jednolitej konsystencji.
Od razu wmieszaj sos do sałatki. Przełóż sałatkę na do najmniej godzinę do lodówki (najlepiej na całą dobę), by przegryzły się smaki.