Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna propozycja na smaczną sałatkę do grilla. Genialny pomysł na wykorzystanie popularnej białej fasoli. Możesz użyć tej z puszki lub – jeśli dysponujesz czasem – samodzielnie ją ugotować. Całość jest szybka w przygotowaniu i bardzo prosta. Oprócz grilla świetnie sprawdzi się jako pożywny lunch lub kolacja po upalnym dniu. Sałatka dostarcza niezliczonej wręcz ilości witamin i minerałów. Cudownie orzeźwia i nawadnia, a to za sprawą ogórka i pomidorów. Całość wieńczy ser feta, który dodaje pikanterii i słoności temu daniu. Fasola w tej odsłonie z pewnością nie jest nudna.
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 8
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 8
Składniki
Czerwoną cebulę pokrój w kostkę i przelej gorącą wodą.
Fasolę odsącz z zalewy.
Pomidory pokrój w ćwiartki, a ogórka w plasterki i następnie w ćwiartki.
Wszystkie warzywa włóż do miski sałatkowej.
W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, sól i pieprz. Zalej nimi sałatkę i całość dokładnie wymieszaj.
Ser feta pokrusz w palcach i posyp nim wierzch sałatki z fasolą.
Całość udekoruj listkami i gałązkami natki pietruszki.
Podawaj po schłodzeniu w lodówce przez co najmniej pół godziny.