Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego uwielbiamy dania z grilla? Są bogate w smak i aromat, poza tym nie wymagają dużego nakładu pracy. Często jednak charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu. Dla stworzenia balansu na talerzu polecamy tę sałatkę do grilla w 3 minuty, która jest kolorowa, chrupiąca i zdrowa. Sałatka wspaniale komponuje się z pieczonym pstrągiem, szaszłykami lub marynowaną karkówką.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10724
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10724
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 213
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 190
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 759
Składniki
Umyj i osusz liście jarmużu i sałaty, po czym porwij je na kawałki i umieść w misce. Umyj rzodkiewki i pomidory. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Odsączone z zalewy kulki mozzarelli i pomidorki przekrój na połówki. Jeśli sałatka ma być bardziej chrupiąca, podpraż pestki dyni lub słonecznika na suchej patelni. Często mieszaj, aby ich nie przypalić. Umieść składniki sałatki w misce lub innym naczyniu do serwowania.
W małej miseczce wymieszaj sok z cytryny z olejem i octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem, po czym energicznie ubij widelcem, aby otrzymać konsystencję emulsji. Wlej sos do sałatki i dokładnie zamieszaj. Gotową sałatkę podaj na stół, ale wymieszaj ją jeszcze raz zaraz przed spożyciem. Dzięki temu sos równomiernie pokryje wszystkie składniki gwarantując maksimum smaku.