Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do grilla z fetą to podstawowy przepis, który możesz dowolnie urozmaicać i podawać ją niezależnie od pory roku. Słodkie pomidory i słony ser pasują do wielu warzyw.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2589
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2589
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do dużej miski. Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Dodaj je do miski z sałatą. Ogórek zielony umyj, obierz (opcjonalnie) i pokrój w półplasterki. Dodaj do miski.
Paprykę czerwoną umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski lub kostkę. Dodaj do reszty składników. Oliwki zielone przekrój na pół i przełóż do sałatki.
Ser feta pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
W małej miseczce wymieszaj oliwę, ocet winny, wodę oraz przygotowaną mieszankę przypraw. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Polej sałatkę przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj, aby składniki były równomiernie pokryte.