Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szczególnie na drugie śniadanie, do pracy.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 165
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1230
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 165
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ryż ugotować też wg przepisu na opakowaniu. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić. Papryki pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać dymkę ze szczypiorem. Do salaterki przełożyć ugotowany i wystudzony ryż. Do ryżu dodać groszek, pokrojone papryki, posiekaną dymkę i natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać do ryżu i wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć ugotowane brokuły i obrane ze skorupek, pokrojone na ćwiartki jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Smacznego.