Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szczególnie na drugie śniadanie, do pracy.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 37
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 228
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 6988
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 37
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 228
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 6988
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ryż ugotować też wg przepisu na opakowaniu. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić. Papryki pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać dymkę ze szczypiorem. Do salaterki przełożyć ugotowany i wystudzony ryż. Do ryżu dodać groszek, pokrojone papryki, posiekaną dymkę i natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać do ryżu i wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć ugotowane brokuły i obrane ze skorupek, pokrojone na ćwiartki jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Smacznego.