Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szczególnie na drugie śniadanie, do pracy.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 264
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1007
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25267
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 264
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1007
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25267
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ryż ugotować też wg przepisu na opakowaniu. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić. Papryki pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać dymkę ze szczypiorem. Do salaterki przełożyć ugotowany i wystudzony ryż. Do ryżu dodać groszek, pokrojone papryki, posiekaną dymkę i natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać do ryżu i wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć ugotowane brokuły i obrane ze skorupek, pokrojone na ćwiartki jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Smacznego.